Home

cap1

Ahir dimecres dia 3 de desembre una trentena de persones convocades pel Punt de Trobada d’Afectats per la Crisi de Sant Andreu ens vam concentrar davant el CAP del barri per donar resposta al cas d’exclusió sanitària que va ocorrer en aquesta institució el mes passat.

Des del grup llibertari Elissa vam participar a la concentració difonent el següent text explicatiu:

“El pasat 5 de novembre, en aquest mateix centre sanitari, es va denegar l’assistència mèdica a una veïna embarassada de vuit mesos que ja tenia cita programada. El personal del CAP es va negar a admetre-la, donat que per la seva condició d’estrangera no disposa de targeta sanitària. Tot això, malgrat que segons la pròpia llei qualsevol dona embarassada té dret a ser atesa durant, abans i després del part, tingui o no tingui targeta. Només la intervenció solidària de les seves acompanyants i d’una persona del Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi de Sant Andreu, i la pressió que aquesta va exercicir, van fer possible que finalment la veïna rebés atenció mèdica.

Avui som aquí per fer visible aquest fet, i mostrar que no deixarem passar com si res aquest tipus d’abusos. No estem disposades a acceptar amb resignació que es jugui amb la nostra salut. No estem disposades a acceptar que la sanitat es converteixi en una cosa només disponible per a qui tingui prou diners per pagar-la. No acceptem que mentre les èlits devoren els recursos públics privatitzant-los per augmentar les seves fortunes, als barris populars les dones embarassades queden excloses d’una mínima atenció mèdica. Per aquí no passem.

Avui som aquí també per demostrar que no ens enganyaran amb discursos racistes, que no ens separaran entre els que son d’aqui, o els que són d’allà. Tenim clar qui es el nostre enemic i qui no ho és. Els que, al igual que nosaltres, es veuen desposseïts i afectats per les retallades en sanitat, no són els nostres enemics. Continuarem solidaritzant-nos amb els treballadors i les treballadores estrangeres per resoldre conjuntament els nostres problemes i plantar cara als responsables d’aquesta situació. Només amb la solidaritat entre afectades i la lluita contra una èlit política i econòmica que únicament pensa en els seus beneficis aconseguirem defensar les nostres necessitats.

QUE NO ENS CONFONGUIN D’ENEMIC!

SOLIDARITAT I SUPORT MUTU

CONTRA LES RETALLADES I EL SISTEMA QUE LES NECESSITA!”

Més informació sobre el cas a http://ptacsantandreu.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s