Home

ob1Indubtablement, l’aparició de l’anomenada nova esquerra està marcant un abans i un després en la forma de fer política a l’Estat espanyol. Assistim a un nou miratge de regeneració de la vida pública. Un fenomen al qual se li ha de reconèixer la capacitat d’atiar al sistema de rotació bipartidista però que també ha posat contra les cordes un arc ampli d’iniciatives anticapitalistes incapaces de teixir un discurs que esquivi els ritmes marcats per la lògica institucionalista.

Estem davant d’un fals final de cicle que està essent utilitzat per a desconnectar la protesta al carrer i garantir, a la llarga, un afiançament més profund del règim capitalista. Al seu moment la conjunció PSOE/PCE va ser una de les parts encarregades de realitzar aquesta tasca. Avui els seus hereus polítics exerceixen també aquest paper. No podem esperar res d’aquest marxisme descafeinat, ordit al calor de les beques universitàries, que amb tal d’accedir a quotes de poder renuncia constantment a la seva pròpia essència. Són els mateixos que davant la guerra d’Irak, el desastre del Prestige o la crisi de la vivenda ens manejaren a voluntat per tal que la ràbia i les ànsies de justícia drenessin a través d’inofensives mobilitzacions ciutadanes. És la xacra que des de les seves còmodes butaques s’atreveix a cridar a la calma davant cada conat de conflictivitat social. El salt de les places a les institucions és una derrota i ens allunya una vegada més de l’anhelat camí d’emancipació popular. Temps confusos són aquests en què aquells que parlen d’explorar formes de democràcia més participativa no fan més que purgar la deteriorada imatge del parlamentarisme.

Des de fa uns mesos un petit grup de persones del barri, agrupats sota el nom d’Elissa –Grup Anarquista de Sant Andreu –, venim realitzant una sèrie d’activitats polítiques de caràcter llibertari: agitació i crítica social (mitjançant cartells, pintades, octavetes…), participant en lluites i conflictes del barri (desnonaments, exclusió sanitària, racisme), xerrades, debats al carrer, suport i solidaritat al carrer a companyes represaliades, accions per a mantenir la memòria històrica del barri, etc.
Amb aquest escenari, convençudes que només a través de l’auto-organització aconseguirem frenar cadascuna de les agressions que la burgesia, el patriarcat i l’Estat exerceixen contra nosaltres, Elissa iniciem un nou cicle en el qual esperem establir vincles amb totes aquelles veïnes que vulguin crear i afiançar xarxes autònomes de suport mutu, solidaritat i empoderament. Obrim la nostra assemblea a totes les persones que, com nosaltres, no es conformen amb les engrunes del parlamentarisme. Aquí estem per a les que desitgen escombrar l’opressió derivada de la vella política i la cultura burgesa; per a les que entenen que la Revolució comença en el dia a dia i creuen que les necessitats de dignitat i llibertat de les persones i els pobles no poden estar subjugades a les limitacions de cap marc legal.

Des d’Elissa apostem per un Moviment Llibertari ampli i plural, sense línees mestres, descentralitzat i contrari a tota classe d’uniformització. La diferència és necessària i hauria d’ajudar a perfilar, a través del debat i la discussió, fins l’última de les nostres idees. Que cadascú es projecti des del vòrtex que millor respongui a les seves necessitats. Nosaltres pensem que els barris, els nostres llocs de treball i en definitiva tots els espais on es desenvolupa la nostra vida quotidiana són escenaris clau on plantejar les idees i la pràctica anarquista.

A les companyes de sensibilitats diferents a la nostra: força i determinació. Seguiu lluitant de la forma que considereu més oportuna, estem segures que ens trobarem pel camí.

Per l’abolició del Patriarcat, l’Estat i el Capital.
Pel Comunisme Llibertari. Per l’Anarquia.

Grup Anarquista Elissa
Tardor 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s