Home

tertulies-generic-web

#ElPensamentÉsUnaArma: Formacions i tertúlies a l’Ateneu Llibertari del Palomar

 

Us presentem les formacions i tertúlies de l’Ateneu Llibertari del Palomar, un projecte per a la recuperació i actualització dels espais de formació i aprenentatge popular que històricament han caracteritzat sempre els ateneus obrers i llibertaris.

Un espai per a la socialització del coneixement, la reflexió pausada, i la comunicació oral -cara a cara-, requisits tots ells indispensables per a la construcció col·lectiva del vincle i el llenguatge comú que ens ha de permetre anomenar el que estem vivint, traçant perspectives de ruptura i emancipació social.

Un projecte d’aprenentatge amb la pretensió de ser insubmís a les doctrines fossilitzades i identitàries de qualsevol capella ideològica, entenent la teoria com l’acompanyant de la pràctica, en diàleg i contraposició permanents.

Un espai que en ple segle XXI, el de l’anomenada societat de la informació, ja no troba com a obstacle principal l’analfabetisme, sinó el caos cacofònic del soroll mediàtic, espectacular i descontextualitzat, l’intent de reduir-nos a consumidores d’una informació que es produeix a la mateixa velocitat que s’autodestrueix, funcionant a cop de tuit, de titular, de missatge curt immediat, incapaces de profunditzar i transcendir la superficialitat de les coses.

Un moment per a fomentar, en la mesura de les seves possibilitats, una formació autònoma al domini institucional i a la lògica de creació de valor mercantil, útil a les lluites dels moviments socials i la seva necessitat de comprendre la realitat que pretenen confrontar. Perquè només un anàlisi encertat ens pot portar a una intervenció política encertada.

El Pensament crític és una arma… Carreguem-la juntes.

 

Programa i materials de les formacions i tertúlies aquí

 

 

Advertisements

One thought on “#ElPensamentÉsUnaArma

  1. Pingback: Cicle de crítica a l’economia | Elissa | Col·lectiu llibertari de Sant Andreu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s