Home

cartell-acta-non-verba-roju

Temps obscurs estan tornant a recórrer Europa: feixisme, racisme, homofòbia, por i odi al diferent, vells fanatismes i populisme tornen a triomfar amb l’excusa de la immigració, buscant dividir-nos entre els d’aquí i els d’allà, entre bons i dolents.

Mentrestant, tanques, filats, murs i fronteres augmenten i separen “el primer món” i “el tercer món”, augmenten policies internacionals, OTAN i serveis d’intel·ligència estatals per controlar tots aquests nouvinguts per la seguretat, amb la por del terrorisme. Tot això ho acaben pagant els més dèbils: les que es veuen forçades a marxar del seu poble per guerra, fam o per fugir de senyors de la guerra o cacics que controlen el territori.

En tot aquest caldo de cultiu, grups feixistes organitzats han passat de ser semiclandestins, minoritaris o no tenir acceptació per part de la població, a crear partits polítics (on tenen representació parlamentària i les consegüents subvencions); han passat a tenir un discurs present i s’ha acabat acceptant com a vàlid part del seu discurs. I això es plasma a Europa i els estats capitalistes que la formen i del seu voltant, en lleis anti-immigració i racistes, tanques i més fronteres o centres d’internament d’estrangers, que fa 10-15 anys eren impensables i ara són una realitat.

Alba Daurada a Grècia; Casa Pound i la Lliga Nord a Itàlia; el Front Nacional de Le Pen, a França; Svoboda, el partit nazi a Ucraïna que controla el govern; neonazis Alemanys manifestant-se; assassinats de dones, homosexuals, antifeixistes, rodamons, immigrants, a qualsevol que molesti, són només uns exemples dels grups que s’estan creant i proliferant per Europa.

Aquí a la península, tant a Espanya com a Catalunya, els grups feixistes mai han tingut una àmplia acceptació social, ni representació parlamentària, ja que el gran partit ja aglutina tot el vot feixista i racista perquè és hereu de la dictadura Franquista. Però estem veient com grups feixistes estan augmentant, professionalitzant i difonent àmpliament el seu discurs, a més d’actuar amb impunitat, com els assassins del Jimmy a Madrid, el Roger a Barcelona, o el Guillem a València. Uns ni han trepitjat presó; l’altre, uns mesos de 4 anys de condemna; i l’assassí del Guillem, condemnat a 3 anys i havent-ne complert un, ja és lliure i representant d’ España 2000 en una alcaldia de València.

L’extrema dreta s’està organitzant fa anys, i des de l’estafa de la crisi té condicions més favorables per calar en àmplies capes de la societat. Aquesta dreta s’emmiralla en la dreta europea que porta anys en el seu camí per una Europa blanca, catòlica i nacional. És el deure de tots els anarquistes i qualsevol persona que es declari antifeixista oposar-se a aquesta expansió. Des de fa anys molts col·lectius i plataformes treballem per desemmascarar i combatre el feixisme.

Arran de la lluita antifeixista, el nostre company Sergi està condemnat a 3 anys de presó per intentar aturar un concert neonazi un 12 d’octubre a Barcelona. El nazi que el va denunciar i pel qual anirà a presó és un conegut feixista de Sabadell, Alejandro Fernández, militant de les joventuts de Plataforma x Catalunya i de MSR, i impulsor del feixista i ja tancat Casal Tramuntana. Aquest no és un fet aïllat, no és una baralla de bandes, és un capítol més de la lluita que s’estat portant a Barcelona i arreu contra l’auge del feixisme, la seva organització i la seva proliferació.

Cap estat acabarà amb el feixisme: el capitalisme. quan veu perillar els seus interessos de classe, finança i dóna ales al feixisme perquè faci la ferina bruta.

El feixisme avança si no se’l combat: organitzem-nos perquè la bèstia assassina no torni.

Salut i Anarquia!!

Dissabte 4 de març a les 18h a la Cinètika. Passeig de Fabra i Puig 32.

Actualització del cas Sergi Llibertat i reflexió entorn a la proliferació de grups feixistes i populistes + Projecció del documental “Acta Non Verba” i debat.

Tambè hi haurà sopar vegà.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s